TEKDEZVİP; T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI, İL SAĞLIK VE HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ tarafından yetkilendirilmiş, izin belgelerine sahip kuruluştur!
Su depoları çeşitlerine göre plastik, polietilen, fiber, paslanmaz çelik, galvaniz, sac, beton sıva, beton fayans kaplamalı olarak ayrılır.
Su depoları zamana bağlı yıpranmalar ve suyun aşındırma etkisiyle korozyona uğramaktadır.
Beton su depolarında fayans çatlakları, yarıklar ya da zemin ve duvarlarda sıva dökülmeleri oluşabilir.
Su deposu izolasyonu talepleriniz için lütfen iletişim sağlayınız.
Türkiye genelinde su deposu izolasyonu ve su deposu yalıtımı hizmetlerini profesyonel metotlar ile vermenin, haklı gururunu taşıyoruz.
Metal alaşım su depolarında ise paslanma en yaygın görülen problemlerden biridir.
Su depolarına neden izolasyon yaptırılmalıdır ?
Su depolarına izolasyon yaptırılmasının 2 sebebi vardır.
Bunlardan ilki su deposu muhafaza ettiği suyu steril olarak saklayamayıp, sağlıklı bir şekilde sisteme dağıtamaz hale geldi ise.
Diğeri ise daha ilerlemiş bir korozyonla su depolarında kaçak başlamış ve mevcudundaki suyu depo dışarısına kaçırıyor ise.
Piyasada solüsyon, yapıştırıcı adı altında binlerce malzeme ve bu malzemeleri uygulamaya teşvik eden firmalar bulunmaktadır. Böyle firmalara asla güvenilmemelidir. Plastik bir su deposuna hangi işlem uygulanır ise uygulansın tutmamaktadır.İlk başlarda yapışsa da kısa süre içerisinde yarılmalar meydana gelir.
Plastik depolarda oluşan çatlak, yarık ve kırıklarda, hiçbir işlem yapılmadan su deposunun yenilenmesi en doğru seçenektir.
Su deposu izolasyon fiyatı nasıl hesaplanır.
Su deposu izolasyonu fiyatları yapılacak işlem, yöntem ve izolasyon yapılacak alan “m2” nin değişkenliğine göre hesaplanır.
Su deposu izolasyonu alan hesabı tavan hariç veya tavan dahil şeklinde yapılır.
Tavan hariç izolasyon formülü; En x Boy + 2x(en x yükseklik) + 2x(boy x yükseklik)= ?
Tavan dahil izolasyon formülü; 2x(en x boy) + 2x(en x yükseklik) + 2x(boy x yükseklik)= ?
Net en, boy ve yüksekliği ölçüm Tekdezvip müşteri temsilcinizden de gerekli bilgileri aktarıp fiyat ve yöntemler hakkında detaylı bilgi talep edebilirsiniz.
Sac, galvaniz ve çelik su depolarında EPOKSİ izolasyon nasıl yapılır ?
1.İzolasyon alanı raspalama ve kazıma işlemi ile pas, yosun ve yabancı maddelerden arındırılır
2.Su deposu temizlenerek ortalama 3 gün kurumaya alınır.
3.Üçüncü günün ardından alan kurumuş işe, ilk kat epoksi astar uygulaması yapılır ve su deposu 3-5 gün aralığında kurumaya alınır.
4.Astar işlemi kuruması tamamlanan su deposuna aynı yöntemle 2.kat uygulama yapılır.
5.Çalışma bitiminde depo 5 - 8 gün kurumaya alınır. Kış aylarında su depolarının kuruma süresi uzadığı için salyangoz sistemler kurulup, işlemler hızlandırılır.
6.Kuruması tamamlanan depo, dezenfekte işleminden sonra sağlıklı kullanıma teslim edilir.
Su deposu yalıtımı hizmetlerinde her aşamada depo kurumadan müdahale edilmesi kesinlikle yanlış bir uygulamalıdır. Firmalar genellikle işi hızlandırmak ve hızlı teslim etmek adına, kuruma sağlanmadan izolasyona devam etmek istese de siz değerli müşterilerimizden konunun hassasiyetle üzerinde durmasını rica ederiz.
Beton su deposu SÜRME BAZLI izolasyon nasıl yapılır ?
1.İzolasyon alanı yapılacak yalıtımdan önce temizleme işlemi ile çamur, balçık, yosun ve yabancı maddelerden arındırılır
2.Su deposu temizlendikten sonra ortalama 3 gün kurumaya alınır,
3.Üçüncü günün ardından alan kurumuş işe, ilk kat astar sürme bazlı uygulama yapılır ve su deposu 3-5 gün aralığında kurumaya alınır.
4.Astar işlemi kuruması tamamlanan su deposuna aynı yöntemle 2.kat sürme uygulama yapılır.
5.Çalışma bitiminde depo 5 - 8 gün kurumaya alınır. Kış aylarında su depolarının kuruma süresi uzadığı için salyangoz sistemler kurulup, işlemler hızlandırılır.
6.Kuruması tamamlanan su deposu, dezenfekte işleminden sonra sağlıklı kullanıma teslim edilir.
Beton su deposu PVC MEMBRAN KAPLAMA izolasyon nasıl yapılır ?
1.İzolasyon alanı 150 bar basınçlı su ile yosun, çamur, balçık ve yabancı maddelerden arındırılarak temizlenir.
2.Su deposunun zemin ve yanal duvarlarına PVC membran kaplama hizmeti uygulanır.
3.PVC membran kaplama 2.5 metre yükseklikte (Yükseklik çıkıyorsa) çıtalama işlemi ile depoya sabitlenir.
4.İzolasyon sonrası mevcut su deposu temizleme işleminden sonra sağlıklı kullanıma teslim edilir.
Su deposu membran kaplama izolasyon hizmetinde kullanılacak malzeme çok önemlidir. Kesinlikle deponun izolasyon alanına göre siparişi verilip, kaliteli membranlar kullanılmalıdır.
Aksi halde ara kaynaklı bir işlem olduğu için su kaçağı oluşabilir veya kalitesiz membran kullanımında yoğun bir şekilde koku oluşabilir.
Su deposu membran kaplama izolasyon hizmeti, diğer izolasyon yöntemlerine göre daha kısa sürede yapılır. Su deposunun büyüklüğüne göre PVC kaplama hizmet süresi ortalama 1 – 3 iş günü aralığındadır.
Su deposu membran kaplama hizmeti eski membranın üzerine uygulanabilir. Burada önemli olan alt zeminin çakıllı ve taşlı olmamasıdır.Eğer böyle bir olumsuz durum var ise zemin izolasyon hizmetinden önce keçeler ile kaplanır. Keçeleme hizmeti ekstra fiyat artışına sebep olabilir.
Epoksi ve sürme izolasyon yöntemleri su depolarında zemin, yanal duvarlar ve tercihe göre tavana da uygulanan bir işlem iken, pvc membran kaplama izolasyon yöntemi sadece zemin ve 4 köşe yanal duvarlara uygulanır.
PVC membran kaplama hizmeti su deposunun tavanına uygulanmaz.Su deposu PVC membran kaplama izolasyonu, su kaçaklarında sürme izolasyona göre %95 başarı sağlamaktadır.
Beton su depoları sürme izolasyon ile pvc membran kaplama izolasyon arasındaki farklar nelerdir ?
1.Sürme izolasyonun tamamlanma süresi ortalama 15 – 20 iş günü iken, pvc membran kaplama izolasyonun tamamlanma süresi 1 – 3 iş günü aralığındadır.
2.Her iki izolasyon yönteminde de su alt yüzeyle ilişiğini tamamen kesmektedir.
3.Sürme bazlı izolasyon tavana da uygulanan bir yöntem iken, pvc membran kaplama izolasyon hizmeti su depolarında tavana uygulanmaz.
4.Her iki izolasyon yönteminde kullanılacak malzemeler solvent içermez,
5.Sürme bazlı izolasyon daha çok mevcut suyun steril olarak muhafaza edilmesi için yada hafif korozyona uğramış su depolarına yapılırken, pvc membran kaplama izolasyon aşınmış ve yoğun su kaçağı olan depolara uygulanır.
6.Sürme bazlı izolasyonda su kaçağı kesme başarısı %60, pvc membran kaplama izolasyonda %95’ dir.
7.Su deposu kaçağı problemlerinde kesinlikle pvc membran uygulaması yaptırılmalıdır.
Tekdezvip olarak Türkiye’nin 81 ilinde izolasyon hizmetleri vermekteyiz.
İzolasyon yapılacak su deposuna Tekdezvip temsilcinizden mutlaka ücretsiz keşif talep edebilir, gerekli bilgilere ulaşabilirsiniz.
Tekdezvip personelleri konusunda uzman, gerekli tüm yetki ve kalite belgeleriyle donatılmışlardır. Her personelimiz tüm izolasyon yöntem ve metotlarında, en az 3 yıllık bir çıraklık eğitiminden sonra hizmet vermeye başlamıştır.
Profesyonel ve kurumsal hizmet teslimlerimde, mutlaka su depoları kullanıma açılmadan önce, profesyonel personellerimiz tarafından kontrol edilip, verecekleri uygunluk onayı ile depolara su alınır ve kullanıma açılır.
Su depoları izolasyon firmaları içerisinde neden Tekdezvip sorusuna; garantili hizmet teslimi, güler yüz , profesyonel kadromuz ve sınırsız süre ile teknik destek veren tek firma olma özelliğimiz ile cevap verebiliriz.
Tecrübemizle; yanlış izolasyon yöntemi uygulanmış bir çok depoya bilgi ve hizmet vermenin, yine bir çok su kaçağı olan depolardaki kaçak problemi sonlandırılmasının, tarafınızca hizmet alınsın veya alınmasın doğru ve güvenilir bilgi akışı sağlamanın, Türkiye genelindeki bir çok noktadaki hizmet ağımız ile haklı gururunu taşımaktayız.
Değerli Müşterilerimizin Dikkatine !
İzolasyon genellikle diğer temizlik işlemlerine göre masraflı ve spesifik hizmetlerdir.
Her su deposuna izolasyon yapılması gerekli diye bir kaide bulunmamaktadır.
Piyasada verdikleri her depo temizlik hizmetinden sonra “izolasyon yaptırılmalı yoksa deponuzu sağlıklı kullanamazsınız” söylemleri ile gün geçmiyor ki karşı karşıya kalmaktayız.
Örneğin metal alaşım bir depoda yüzeysel görünen paslar eğer ki metalin içine metastaz yapmamış ise 150 Bar basınçlı kompresörler ve kir sökücü kimyasallar ile giderilebilmektedir. Böylelikle izolasyon ihtiyacı ortadan kalkmaktadır.
Veya depo dibinde bol miktarda çamur ve kum bulunan bir depoda “duvarlarda sıva dökülmesi var izolasyon yapmalıyız” gibi bir düşünceye, görüşe sürükleyen firmalardan uzak durulmalıdır. Bu kum, suyla da birlikte gelmiş olabilir. Detaylı temizlik sonrası zemin ve dört köşe duvarlar detaylı etüt edilmelidir. Gerçekten bir sıva kaybı, dökülme var ise izolasyon yapılmalıdır.
Su kaçağı bulunan depolarda izolasyon yöntem ve metotları müşteriye ayrıntılı bir şekilde sunulmalıdır. Metotların artı ve eksikleri eksiksiz anlatılıp, seçim müşteriye bırakılmalıdır.
Hiçbir kalite ve yetki belgesi bulunmadan hizmeti veren firmalardan kesinlikle uzak durulmalıdır. Gerekirse bu konuda referans talep edilmelidir.
Su deposu izolasyonu hizmetinden önce mevcut depo mutlaka temizlettirilmelidir. Yapılacak detaylı temizlik sonrası izolasyon ve uygulanacak metod ortaya çıkmaktadır.
Su deposu yalıtımı öncesi detaylı keşif yapılması gerekmektedir.
Düzenli periyotlar ile su deposu temizliği yaptırarak, olası bir izolasyon ihtiyacının önüne geçilebilmektedir.
Tekdezvip kurumsal izolasyon hizmetlerinden, su deposu temizlik hizmetlerimizden talep formunu doldurarak veya iletişim numaralarımızdan randevu alarak yararlanabilirsiniz.