Su deposu dezenfektesi hijyen ve kişisel sağlığın korunması açısından belirli periyotlarda olması gereken bir temizliktir.
su deposu dezenfektesi fiyatları birçok kritere bağlı olmakla birlikte, fiyatlandırmada asıl olan su deposu veya havuzun tonudur. Burada su deposunun en, boy ve yükseklik bilgilerinden hareketle hacmi hesaplanır.
Su Depo Temizliği Periyodik Olarak Yapılmalıdır?
Dünya üzerinde ölümlerin neden meydana geldiğine dair istatistik raporlarını incelediğimizde, salıksız ve kirli su kullanımının kitlesel ölümleri meydana getirdiğini görüyoruz. Depoların içinde zamanla kum, çamur birikmesi oluşmaktadır; bekleyen su zaman içinde tortu oluşturur. Ayrıca depolarda bekleyen su nedeniyle, mikroorganizmalar ürer ve sağlığı tehdit edici hale gelebilir.
Kolera, tifo ekseriyetle içme sularından bulaşmaktadır. Suyu sadece içme amaçlı değil, günlük yaşamımızda banyo yapmak, yiyeceklerimizi yıkamak, dişlerimizi fırçalamak, çamaşır-ev temizliği- bulaşık yıkanmasında kullanıyoruz. Son genelgeler su depoları temizliğini belirli periyotlarda yaptırmayı zorunlu hale getirmişse de, sağlık korunumu açısından yaptırmayı prensip haline getirmemiz gerekmektedir. Su kesintisinin olduğu zamanlarda en geç üç ayda bir defa su deposu dezenfektesi yaptırılmalıdır. Şehir şebekeleri sularında klor kullanılarak suyun içindeki zararlı maddeler etkisiz hale getirilmiştir; ancak eğer su deposu uzun süre temizlenmeden kullanılırsa depo içerisinde oluşacak kimyasal değişiklikler klorun etkisini azaltacak ve yok edecektir.
Su depolarında yaşanan bu hijyen sorunu; insanların genel kullanımına açık olan otel havuzları, terapi havuzları, site sakinlerinin kullandığı yazlık-kışlık havuzlar, termal havuzlar, aquaparklarda da yaşanmaktadır. İnsanların toplu olarak kullandığı yerlerde, mikroorganizmalar ve virüsler tehdit edici hale gelebilmektedir; tedavi için zaman ve para açısından büyük harcamalar yapılmaktadır. Havuz sularına katılan oksitleyici dezenfektasyon maddeleri, havuza girenlerden ve çevresel etmenlerden gelen zararlı mikroorganizmaları yok eder.
Suda asılı bulunan mikroorganizmalar da tesisat temizlikleri ve filtrasyon ile ortamdan uzaklaştırılır. Özellikle yüzme havuzlarında görünmeyen bir kısım olan denge depoları bulunmaktadır. Havuz temizlikleri yaparken kullanılan kimyasal maddeler, denge depolarında çöktüğünden, devirdaim olması sırasında havuza karışarak mikrop bulaşmasına sebebiyet vermektedir. Dipte oluşan tortuların dışarı verilmesi sırasında dalgıç pompalar kullanılır. O nedenle havuzların denge depoları da aynı su deposu dezenfektesi sırasında yapılan işlemlerden geçirilmelidir.
Dezenfektasyonun Etkili Olması İçin Neler Yapılmalıdır?
Su tesisatlarında ve havuzlarda kullanılacak ekipmanların seçimi TS11899 standartlarına uygun olmalıdır. Su hidroliği, havuz içindeki suyun her yerde aynı olmasını sağlamalıdır. Havuz içindeki su kirliliği kısa yoldan havuzdan uzaklaştırılacak şekilde hareket edilmelidir; su dağılımı da hidrolik kurallara uygun hale getirilmelidir. Etkili bir dezenfektasyon ve hijyenin sağlanması için çökertme (topaklama), filtrasyon ve oksidasyon-dezenfeksiyon işlemlerine ihtiyaç bulunmaktadır.
Su Deposu- Havuz Temizlik Fiyatları Nedir?
Su deposunun metal, plastik, beton veya fayans depolar olmasına bağlı olarak su deposu dezenfektesi fiyatları değişmektedir. Su deposunun veya havuzun temizlenme periyodu, hacmi (depo içerisinde bulunan su miktarı) fiyatı etkileyen nedenlerdir. Su deposunun veya havuzun tonajı bulunurken, en x boy x yükseklik bilgisi alınır. su deposu dezenfektesi fiyatları belirlemesinde, tanker suyu, arıtma suyu, ham su, yağmur suyu, kuyu suyu, şebeke suyu kullanılıp kullanılmadığı da etkendir.