Sık Sorulan Sorular

Sizlerden gelen sorulardan derlediğimiz sık sorulan sorular ve cevaplarımız aşağıdaki gibidir. Aşağıdaki bilgiler sorununuzu çözmez ise lütfen BURADAN bizimle iletişime geçiniz.





Su deposu neyle temizlenir?

Su depoları klorla temizlenir. Bazı su depolarında önce peroksit, sonra klor temizliği de yapılabilir.Durulama ve yıkama işlemleri temizlik sonrasında titiz yapılmalıdır.

Su deposu temizliği nasıl yapılır?

1.       Su deposu temizleme hizmetinden önce müşteri ile randevu planlaması yapılır. Müşteri randevu gününe kadar depodaki mevcut suyu, kullanarak tüketir veya tahliye eder. Tahliye vanasının üstte olması sebebiyle depo dibinde kalabilecek az miktarda su, ekiplerimizce tahliye edilir.

2.       Su deposuna girmeden önce güvenlik tedbirleri alınarak, su deposunun ışıklandırılması sağlanır.

3.       Tek giyimlik hijyen kıyafeti giyen temizlik personelimiz, kir sökücü dezenfektanlar ile basınçlı kompresör yardımıyla su deposunun zemin ve yanal duvarlarındaki kirliliğin çözülmesini sağlar.

4.       Su deposunun dibine çöken kirlilik, pompalar ile depo dışarısına atılır.

5.       Tüm su deposu içi tekrar dezenfekte edilir ve bir süre beklenildikten sonra basınçlı kompresörlerle yıkanır.

6.       Dipteki kirli su depo dışarısına tahliye edilip, son bir durulama yıkama işlemiyle hizmet sonlandırılır.

7.       Temizlenmiş depoya su almadan önce deponun şamandıra ve benzeri çalışan aksamları kontrol edilir. Herhangi bir aksaklık ya da çalışmayan mekanizmalar için, müşteriye anlık bilgi verilir.

8.       Su deposunun temizlik öncesi ve sonrası görüntüleri mutlaka fotoğraflanıp, sonrasında müşteriye e-posta  ile gönderilir.

9.       Temizlik sonrası 6 ay geçerli servis hizmet formu, hizmet sonunda kaşe ve imzalı olarak yetkiliye teslim edilir.

Su deposu neden yosun tutar?

Su depoları düzenli periyotlar ile temizlenip dezenfekte edilmediğin de yosun tutar. Ayrıca su depolarının direk güneş alacak şekilde kesinlikle konumlandırılmaması gerekir.

Su deposu yosun temizliği nasıl yapılır?

Su deposu yosun temizliği, su depoları genel temizliği ile aynıdır.   

Su deposu neden temizlettirilmelidir?

Su depolarında zamanla oluşan kirlenme, koliform, e- coli, enterekok ve benzeri  bir çok bakterinin üremesine sebep olur. Bu bakteriler sağlığımızı risk altında bırakabilecek bir çok hastalığı tüketim ya da kullanım yoluyla insanlara bulaştırır.Su deposu temizliği sağlık için mutlaka yaptırılmalıdır.

Su sebili temizliği nasıl yapılır?

1.       Su sebilin elektrik bağlantısı sökülerek, musluk ve diğer aksamları kontrol edilir.

2.       Haznelerdeki su, sebilin arkasında bulunan tahliye vanasından ve sıcak soğuk su musluklarından tahliye edilir.

3.       Sebil üzerindeki hazne kapağı sökülerek temizlenir

4.       Sıcak ve soğuk su musluklarından 10 dakika ozonlama yapılır.

5.       Haznelere su alınıp, sebil üzerinde bulunan hazne kapağında biriken su 10 dakika ozonla kaynatılır.

6.       Ozonla kaynayan  su,  sebil içerisindeki boru hatlarında dolaştırılır,

7.       Yine aynı işlemler ile musluklardan ve arka vanadan ozonlu su tahliye edilir.

8.       İşlemlerden sonra su sebili bakteri ve mikroplardan arındırılıp, sağlıklı kullanıma teslim edilir.

9.       1 adet su sebili temizlik süresi, ortalama 20 ile 30 dakika arasında sürmektedir.

Hangi depolar temizlenir?

Plastik, polietilen, fiber, çelik, saç, galvaniz, beton, pvc membran kaplanmış, fayans kaplanmış tüm depo türleri temizlenip dezenfekte edilebilir.

Su sebili neden koku yapar?

3 aydan uzun süre temizliği yapılmamış sebillerde bakteri ürer. Bu bakteriler suda renk, koku, tat farklılıklarına sebep olacağı gibi, yosun problemi de yapar.

Su sebili yosun sorunu nasıl çözülür?

Su sebili yosun problemi, düzenli temizlik ve ozon dezenfektesi ile çözülür.

Su sebili neden temizlettirilmelidir?

Su sebillerinde zamanla oluşan kirlenme, koliform, e- coli, enterekok ve benzeri  bir çok bakterinin üremesine sebep olur. Bu bakteriler sağlığımızı risk altında bırakabilecek bir çok hastalığı tüketim yoluyla bulaştırır. Su sebili temizliği sağlıklı tüketim için mutlaka yaptırılmalıdır.

Su sebili neyle temizlenir?

Su sebilleri temizliğinde, ozon ve su dışında hiçbir dezenfektan maddesi kullanılmaz. Genel algıda yada çeşitli internet sitelerinde soda, sirke, karbonat,limon tozu,  çamaşır suyu gibi  bir çok maddeler ile temizlenebileceği hususunda bilgiler bulunmakta.Bu bilgilerin tümü yanlıştır. Ozon dışında herhangi bir kimyasal ya da madde kullanımı, sebilde daha çok bakteri üremesine sebep olur.

Beton su deposu izolasyonu nasıl yapılır?

Beton su depolarında birden çok izolasyon yöntemi bulunmaktadır. Bunlar Pvc membran kaplama, sürme ve epoksi izolasyon metotlarıdır. Mevcut deponuzun net en, boy ve yüksekliğini ölçerek temsilcinizden detaylı bilgi talep edebilirsiniz.

Temizlik öncesi depodaki suyu kim boşaltıyor?

Depo içerisindeki mevcut suyu müşteri randevu gününe kadar kullanarak tüketmektedir. Depo dibinde temizlik günü çok az su kalabilir.Kalan suyu gelen ekiplerimiz tahliye etmektedir.Su deposu temizlik gününde gelen ekiplere boş yada boşa yakın teslim edilmelidir.

Plastik su deposu izolasyonu nasıl yapılır?

Plastik, polietilen, fiber hiçbir depoya izolasyon ve yalıtım işlemi uygulanamaz.Uygulansa bile tutmaz ve kısa sürede sorununuz devam edecektir.

Su sebilleri hangi zaman aralığında temizlenir?

Su sebilleri aylık, 2 aylık ya da, en fazla 3 ayda bir temizlenip ozonlanmalıdır.

Metal alaşım su deposu izolasyonu nasıl yapılır?

Çelik, modüler paslanmaz, saç ve galvaniz su depolarına uygulanacak tek izolasyon metodu epoksi yalıtımdır. Mevcut deponuzun net en, boy ve yüksekliğini ölçerek temsilcinizden detaylı bilgi talep edebilirsiniz.

Su deposu alan ve hacim hesabı nasıl yapılır?

Su deposu temizliği hizmetinde ihtiyacımız olan su deposu m3 yani tonajıdır. Tonaj: En x Boy x Yükseklik şeklinde hesaplanır. Su deposu izolasyonunda  ise  tavan hariç ve tavan dahil hesaplama yapılır. Tavan hariç izolasyon formülü;  En x Boy + 2x(en x yükseklik) + 2x(boy x yükseklik)= ? , Tavan dahil izolasyon formülü;  2x(en x boy) + 2x(en x yükseklik) + 2x(boy x yükseklik)= ?

Su deposu kaçak giderme nasıl yapılır?

Su deposu kaçağı deponun nitelik ve kullanım amacına eşdeğer, izolasyon yöntemleriyle yapılır. Temsilcinizden detaylı bilgi talep ediniz.

Ortam dezenfeksiyonu neden yapılır?

Gözle görünmeyen patojen, mantar, bakteri ve mikropların yok edilmesi ayrıca üremesinin engellenmesi için yapılan bir hizmettir.

Ortam dezenfeksiyonu nasıl yapılır?

Ortam ve hava dezenfeksiyonu ULV cihazlarıyla, mikro alan püskürtme yöntemiyle uygulanır. Mekan dezenfeksiyon sonrası, ortalama 2 saat kuruması için beklenir. Ortam dezenfeksiyonu sonrası ortamdaki bakteri, patojen, mantar ve hastalık yapıcı tüm mikroorganizmalar yok edilip, sağlıklı bir yaşam ortamı sunulur.

Genel havuz temizliği nasıl yapılır?

1.       En uygun olan randevu günü belirlenir,

2.       Havuzda bulunan su, belirlenen randevu gününe kadar hizmet alan kurum tarafından tahliye vanaları açılarak boşaltılır,

3.       Konusunda uzman ekiplerimiz randevu gününde gerekli güvenlik önlemlerini aldıktan sonra, tek kullanımlık hijyenik kıyafetlerini giyerler,

4.       Havuz dibinde kalan az miktarda su, yere 0.1 mm çekebilme kapasitesine sahip pompalar ile havuz dışarısına tahliye edilir,

5.       Havuzun dibinde biriken çamur, kum, balçık, yaprak ve kirliliğe neden olacak tüm maddeler havuz dışarısına atılır,

6.       Havuzun içi komple (zemin ve yanal duvarlar) suda çözeltilmiş dezenfektan ile fırçalanır.              Bu işlemde ince telli fırça kullanılması fayans aralıklarının boşalmasını önler.

7.       Belirli bir süre dezenfektan teması için beklenir,

8.       Beklemeden sonra havuzun içi komple 150 Bar basınç kapasitesine sahip su kompresörleri ile yıkanır. Dipte oluşan kirli su, pompalar ile havuz dışarısına tahliye edilir.

9.       Tüm su atıldıktan sonra son kez, havuzun tüm yüzeyleri durulanır ve çıkan su havuz dışarısına tahliye edilir,

10.   Havuz yapılan temizlik ve dezenfeksiyon işlemlerinden sonra sağlıklı kullanıma teslim edilir.

Havuz temizliği neden yapılmalıdır?

Havuzlarda kısa zamanda üreyen bakteri ve mikropların yok edilmesi için yapılır.

Temizliği yapılmamış havuzlardan bulaşabilecek hastalıklar nelerdir?

Kulak iltihabı, alerji, kulak burun ve göz rahatsızlıkları, tifo, parafito, leptospirosiz, dizantesi, poliomyelitis, mantar başlıcalarıdır.

Suyla bulaşan hastalıklardan korunma yöntemleri nelerdir?

1.       Su depolarının 6 aylık periyotlar ile dezenfektesi yapılıp, temizlenmelidir.

2.       Su depolarına dışarıdan girebilecek kedi, fare, kemirgen ve böceklerin yollarının kapatılması. Genellikle çatlak ve açık kapaklardan girmektedirler.

3.       Zamanla korozyona uğrayıp, içerisindeki suyu steril olarak saklamaya elverişli olmayan su depolarının izolasyon yaptırılması.

4.       Kaynağı belli olmayan taşıma, kuyu suyu kullanımları durdurulmalıdır.

5.       Sebze ve meyveler bol temiz suyla yıkanmalı, kişisel temizlikler temiz suyla yapılmalıdır.

6.       Belirli etken nedenlerle hasta olan kişilerden, bulaştırıcı oldukları dönemlerde yakın temastan kaçınılmalıdır.

7.       Su depolarına arıtma ve klor dozaj pompalama sistemleri kurulmalıdır.

8.       Senede bir defa tüm tesisat dezenfeksiyonu yaptırılmalıdır.

Plastik su deposunun yosun tutmaması için ne yapılmalı ?

Periyodik temizlik ve dezenfektesi yapılarak, güneş ışığından uzak tutulmalıdır.

Su depoları hangi zaman aralığında temizlenir?

Su depoları Sağlık Bakanlığı 2007 – 67 genelgesi C Halkımızın dikkat etmesi gereken hususlar maddesiyle 3 ve 6 ayda bir temizlenmelidir.

Tekdez V.İ.P. hizmetlerinin kalite yönetim sisteminin İSO 9001 standartlarına uygun olduğu belgelendirilmiştir.
Tüm hakları firmamıza aittir.
Hizmetlerimizde teorik ve pratik eğitim alarak Tekdez firmasını temsil etmekteyiz.
© Copyright 2004 | 2025