BUZDOLABI KOKUSU NEDEN OLUR

BUZDOLABI KOKUSU NEDEN OLUR

Gıda tüketiminde sağlıklı sonuçlar ve uzun ömürlü bekleme süresi için buzdolabı kullanımı hemen her alanda karşımıza çıkmaktadır. Sebze, meyve ve tüm gıda ürünlerinin bozulmadan muhafaza edilebilmesi için kullanımı sağlanan buzdolaplarında zamanla çeşitli bakteriler üreyebilmektedir. 

Bu bakterilerin üremesinde buzdolabı içinde unutulmuş ve bozulan gıdalar olabileceği gibi temizliğin aksatılmasından da kaynaklı olabilmektedir. İçinde bozuk gıda bulunan buzdolaplarında kötü bir koku oluşmaktadır. 

Her alanda kullanımı sağlanan buzdolaplarının kötü koku oluşturması ve giderilememesi sonucunda buzdolabı kokusu neden olur sorusu ile karşılaşılmaktadır. 

Buzdolabı kokusu içinde bir gıdanın bozulduğunun ve bakteri üremesinin başladığı anlamına gelmektedir. Bakteri oluşumu görülen buzdolaplarında kötü koku görülmekte ve içinde bulundurduğu bütün gıdalarda bozulmaya neden olabilmektedir.

Buzdolabında görülen kirliliğe ve kokuya bağlı olarak çeşitli bakterilerin üreme gösterdiği bilinmektedir. 

Bu bakteriler salmonella, e-coli ve botulinum olarak sıralanmaktadır. Çeşitli rahatsızlıklara sebebiyet vermeleriyle bilinirler, buzdolabı içindeki mevcut gıda ürünlerinde yarattıkları etki ile zehirlenmelere de sebep olabilmektedir.

Salmonella bakterisi kendini ishal ve kusma gibi belirtiler ile göstermektedir. İnsan vücuduna birçok yol ile girebilmektedir. 

Buzdolabı kokusu neden olur

E-coli bakterisi kirli birçok ortamda olduğu gibi koku ve lekelenme görülen buzdolaplarında da ilk sırada yerini almaktadır. Kusma, dışkıda kan, mide krampları, yüksek ateş ve ishal gibi birçok belirtisi bulunmaktadır. Koyun ve sığır eti de dahil olmak üzere çeşitli et ürünlerinde rahatlıkla üreyebilmektedir. 
Özellikle yeşil yapraklı sebzelerde de bu bakterinin üremesi yüksek derece de risk taşımaktadır.   
Buzdolaplarında üremesi en tehlikeli bakteri ise botulinum bakterisidir. Halsizlik, uzun süreli baş dönmesi, boğaz ağrısı, nefes alıp vermede zorluk, boğazda kuruluk, baş ve boyun bölgelerinde tutulma gibi belirtileri bulunmaktadır. 

Ölümcül risk bulunduran hastalıklara sebebiyet vermektedir. Gıda kaynaklı üreme ve çoğalma gösterebilen bir bakteri türüdür, bu sebeple hemen her ortama kolaylıkla adapte olabilmektedir. Gıda ürünlerinde ciddi zehirlenmelere sebep olabilmektedir. 

Botulinum bakterisinin sebep olduğu hastalıklar ilk olarak gözlerde başlayarak tüm vücuduna yayılır ve sonucunda felç edebilecek bir bakteri grubudur.

Bu bakterilerin üreme ve çoğalmasıyla çeşitli hastalık ve zehirlenmeler görülebileceği gibi dolap içinde kötü kokuya neden olmaktadırlar. Bakteri oluşumu ve üremesi başlamış bir dolapta kötü koku kaçınılmaz bir husustur. 

Buzdolabında koku oluşmasının başlıca nedeni mevcut gıdaların unutularak bozulma göstermeleri ile birlikte bakteri oluşumunu ve üreme hızını arttırmış olmaları denebilir. 

Buzdolapları içinde oluşmuş olan lekelenme, bakteri oluşumu ve bakteri oluşumuna bağlı koku ancak ve ancak buzdolabı ozonlama hizmeti ile giderilebilmektedir. 
Buzdolabı ozonlama hizmetinin yetkili firmalardan talep edilmesi sağlıklı kullanım ve doğru hizmet alımı için önemli bir konudur. 

Buzdolabı kokusu neden olur sorusuna en doğru cevabı ve dolap içerisinde oluşmuş olan leke ve bakterilerin giderilmesinde en iyi çözümü buzdolabı ozonlama hizmeti sunmaktadır.  

Buzdolabı ozonlama hizmeti alacak kurum veya kişilerin dolabı boş, ön temizliği sağlanmış ve fişten çekilmiş bir şekilde yetkili firma personellerine teslim etmiş olmaları gerekmektedir. Buzdolabı temizliğinde hidrojen peroksit ve ozon kullanılmaktadır.

Buzdolabının dolap ve buzluk kısmı hidrojen peroksitli bezle ile silinerek hizmete başlanmış olur. Hidrojen peroksit’in bakteri, patojen ve mantarlara nüfuz etmesi için 5-10 dakika arasında beklenme sağlamalıdır. 

Üst buzluk kısmına 2000 Mg Ozon jeneratörleri, alt dolap kısımına ise 5000 Mg Ozon nötralizatörleri kurularak ozonlama ve koku giderimi sağlanır. 

Jeneratör ve nötralizatör kullanımı sağlanmadan buzdolaplarındaki bakteri üremesi durdurulamamakta ve buna bağlı koku giderilememektedir. 2000 Mg Ozon Jenaratörleri ve 5000 Mg Nötralizatörlerin kurulumu ve işlevi sayesinde buzdolabı içerisinde ki mevcut yemek lekeleri, koku ve bakteriler %99 oranında giderilmiş olur. 

Dolapta koku varsa bakteri oluşumu ve üremesi var demektir. Dolapta koku ile karşılaşıldığı durumlarda mevcut kullanım durdurulmalı ve dolap içerisindeki gıdalar imha edilerek yetkili bir firmadan buzdolabı ozonlama hizmeti talebinde bulunulmalıdır.  

Tekdez V.İ.P Sağlık Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş, İl Sağlığı ve Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından onaylanmış kurumsal bir kuruluştur. Buzdolabında ozonlama hizmetinde gerekli olan tüm belge ve personel sertifikaları ile hizmet firmamız tarafından sunulmaktadır. 

Buzdolabı kokusu neden olur sorularınıza cevap ve doğru çözüm talebinde bulunmak için Tekdez V.İ.P müşteri danışmanlarımız ile iletişime geçerek sağlıklı buzdolabı kullanımına devam edebilirsiniz. 

DİĞER BLOGLAR
Tekdez V.İ.P. hizmetlerinin kalite yönetim sisteminin İSO 9001 standartlarına uygun olduğu belgelendirilmiştir.
Tüm hakları firmamıza aittir.
Hizmetlerimizde teorik ve pratik eğitim alarak Tekdez firmasını temsil etmekteyiz.
© Copyright 2004 | 2024