Hemen hemen her alanda sağlıklı gıda tüketiminin sağlanabilmesi için kullanımı sağlanan ve artan buzdolaplarında zamanla renk değişiklikleri ve lekelenmeler görülmektedir.
Bu lekelenmeler yemek dökülmelerinden, yumurta kırıklarından veya sebze meyve çürümesinden kaynaklı olabilmektedir.
Buzdolabında kötü bir görüntü ve sağlıksız ortam oluşturan bu lekelerin giderilmesi için çeşitli temizlik ürünleri ile silinmesi tercih edilmektedir. Çıkmayan lekelerin oluştuğu buzdolabı sahipleri, dolaba zarar verebilme ve leke giderimi açısından bakıldığında buzdolabı cifle silinir mi ve yeterli olur mu gibi sorulara cevap ve çözüm aramaktadır.
Buzdolabı cifle silinirmi sorusuna evet veya hayır demek doğru olmayacaktır. Cif ile buzdolabında gözle görülebilen lekeler giderilebilmektedir ancak üremeye başlamış olan bakterin giderilmesinde cif yeterli olmamaktadır.
Cifle ovalanarak buzdolabı temizliği parlaklık ve beyaz bir görüntü sunmuş olsa dahi sağlığı riske atabilecek bakterilerin üremesini durdurmada ve giderilmesinin sağlanmasında gerekli olan hassasiyeti gösterebilme niteliğine sahip değildir.
Buzdolabı temizliğinde kullanılan cif yüzeysel bir temizlik ve parlaklık sunmada işlev gösterebilmektedir.
Renk değişikliği, koku oluşumu ve lekelenmelerin başladığı buzdolaplarında bakteri oluşumu kaçınılmazdır. Bakterilerin yok edilmesinde gerekli olan temizliği ozon kullanımı sağlanarak yapılan buzdolabı temizlik hizmeti sunmaktadır.
Buzdolabında lekelerin sebep olduğu meyve sebze çürümesi direk olarak bakteri oluşumunu kanıtlayan bir göstergedir.
Meyve ve yeşil yapraklı sebzelerde oluşum gösteren E-coli bakterisi direk olarak gıdalara zarar vermekte ve tüketim halinde zehirlenmelere sebep olabilmektedir.
Kusma, yüksek ateş ve ishal gibi çeşitli belirtilerle kendini gösteren bir bakteri türüdür.
Buzdolaplarında görülen salmonella bakterisi ise birçok yolla insan vücuduna girerek bağışıklık sistemini çökertmekte ve çeşitli hastalıklara neden olabilmektedir. İshal ve kusma gibi belirtileri bulunmaktadır.
Görülebilecek bir diğer bakteri türü botulinum bakterisidir. Bu bakteri buzdolabında ve içerisinde bulundurduğu mevcut gıdalarda rahatlıkla üreme gösterebilen gıda kaynaklı bir bakteri türüdür.
Baş dönmeleri, halsizlik, nefes zorluğu, boğaz ağrısı, baş ve boyun bölgelerinde tutulma gibi belirtileri bulunmaktadır. İlk olarak hastalık gözlerde başlamakta ve vücuda yayılım göstererek felç edebilmektedir.
İstilacı ve bulaşıcı bir bakteridir. Solunum kaslarını felç ederek ölüme sebebiyet verebilmektedir.
Son derece tehlikeli bu bakteri gruplarının giderilmesinde cif ile yapılmış veya yapılacak olan temizlik çözüm sunmamaktadır.
Cif görsel olarak temizlik ve parlaklık sağlayabilen bir temizlik ürünüdür. Bu bakterilerin giderilmesinde etkili olacak tek yöntem buzdolabı ozonlama temizliğidir.
Bakterilerin tam anlamıyla giderilmesi konusunda buzdolabı cifle silinir mi sorusunun cevabı yetersiz ve eksik bir temizlik olmaktadır.
Cif ile temizlik yapılan buzdolaplarında bakteri ve hastalık riski devam etmekte bu nedenle doğru çözümü sunan buzdolabı ozon temizliği tercih edilmelidir.
Ozon temizliği periyodik olarak 3 ayda bir tekrar edildiğinde sağlıklı gıda tüketimi ve steril muhafaza alanı sunulmuş olacaktır. Devamlılığı sağlanmış ozon temizliğine takviye olarak buzdolabı cifle silindiği takdirde yapılmış olan ozon temizliği pekişmiş olacaktır.
Ozon temizliği hizmetinde dolabın boş ve ön temizliği yapılmış olarak teslim edilmesi gerekmektedir. Müşterilerimiz tarafından sağlanacak olan ön temizlikte cif kullanımı sağlanabilir.
Yüzeysel olarak temizliği yapılmış olan buzdolabı suda seyreltilmiş hidrojen peroksitli bezler ile silinmektedir. Hidrojen peroksit’in dolap içinde üreme göstermiş bakteri ve çeşitli patojenlere nüfuz edebilmesi için ortalama 5-10 dakika arası bekleme sağlanmalıdır.
Bekleme süresi tamamlandığında dolap içine 5000 Mg yüksek kapasiteli ozon koku nötralizatörleri ve buzluk kısmına 2000 Mg ozon jenaratörleri kurulur ve bu işlemle dolap içindeki yerleşmiş leke ve bakteriler arındırılmış olur.
Hizmet sırasında dolap kapaklarının mümkün olduğunca kapalı durumda olması gerekmektedir. Ozonlama hizmeti sonlandığında dolap kapakları açık bırakılarak bir süre havalandırılmalıdır.
Hizmet süresi 30-40 dakika arasında değişiklik göstermektedir.
Bakterilerin giderilmesinde, buzdolaplarında jeneratör ve nötralizatörler yardımıyla ozon temizliği yapılması dışında başka bir yöntem veya temizlik ürünü işlev gösterememektedir.
Cifle temizlik yüzeysel ve sadece görsel temizlik sunarken, ozonlama yöntemi ile sağlanan temizlik renk değişiklikleri, leke ve daha da önemlisi bakterilerin giderilmesi ve yok edilmesinde %99 oranında sonuç sunabilmektedir.
Bu da buzdolabı cifle silinirmi sorusuna bakterilerin tam anlamıyla giderilebilmesi için yetersiz kalacağı ve ozon temizliğiyle bakteri giderimi sağlanabileceği cevabını vermiş olmaktadır.
Ozon temizliğinin periyodik olarak devamlılığı sağlandığı durumlarda dolap içi cif ile silinebilmektedir, aksi takdirde sadece cif ile yapılan temizlik steril muhafaza alanı sağlama da yetersiz kalarak zaman kaybı oluşturmaktadır.
Buzdolabı ozon temizliği ve ozonlama yöntemleri hakkında detaylı bilgi almak için talep formumuzu doldurabilir veya iletişim numaralarımızdan destek talebinde bulunabilirsiniz.