Firmamız T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI, İL SAĞLIK VE HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ tarafından yetkilendirilmiş, izin belgelerine sahip kuruluştur!
Böcek ve haşereler; müdahale edilmediğinde ve önlem alınmadığında sürekli çoğalan, taşıdıkları bakteri ve mikroplar ile İnsan sağlığını tehdit eden canlılardır.
Yaşam alanlarımıza bir şekilde dahil olan bu canlılar, taşıdıkları mikrop ve bakterilerle hastalıkların oluşmasına zemin hazırlar.
Yürüyen, sürünen, uçan birçok böcek ve haşere türleri mevcuttur.
Böcek ilaçlama talepleriniz için lütfen iletişim sağlayınız.
Türkiye genelinde haşereyle mücadele ve haşere ilaçlama hizmetlerini profesyonel metotlar ile vermenin, haklı gururunu taşıyoruz.
Bunlarda kendi içlerinde çabuk üreyen, larva bırakan, toprak altında çoğalan, yüksek dirençli, ısıya ve radyasyona dayanıklı, zehirli veya zehirsiz, mevsimsel çıkanlar olarak gruplandırılabilir.
Böcek ve haşere türleri de aynı mikrop ve bakteri çeşitlerindeki gibi zamana, mevsim şartlarına ve ortamlarına göre direnç kazanıp, mutasyona uğrayabilmektedirler.
Örneğin 1980 - 1990 yıllarda keneden bulaşan KKKA “Kırım-Kongo Kanamalı Ateş” veya KKHA “Kırım-Kongo Hemorajik Ateş” düşük sayıda iken, günümüzde çokça yaygınlaşmıştır.
Bu rahatsızlıklara zamanında müdahale edilmediğinde, ölümle sonuçlanan durumlarla ne yazık ki sıkça karşılaşılmaktadır.
Birçok müşterimizle konuşmamızda; Kesin yok edilecek mi? Bir daha çıkar mı? Problemim devam eder mi gibi sorular ile karşılaşmaktayız.
Bu sorulara net cevap vermek gerekirse hiçbir haşere ya da böceğin soyunu kurutmak gibi bir çalışma yapılamamaktadır. Ekonomik zarar seviyesinin altında tutmayı amaçlanır.
Burada mevcut probleminizin çözümüne odaklanmalıyız.
Bu çözümün ana teması da periyodik takip ve ilaçlama ile gerçekleşmektedir. Her haşere ve böceğin ayrı ilaçlama yöntem ve metotları bulunmaktadır.
Örneğin hamam böceği olarak tabir edilen haşere türü ilk ilaçlama sonrası, ölmeden önce larvalarını bırakır.
Bu larvalardan birçok haşere çıkabilir. Bu böceğin ilaçlama metodu 21 gün aralıkla yapılmalıdır. İlk ilaçlama hedef böcek popülasyonunu azaltmaya, 21 gün sonraki ilaçlama ise larvaların yok edilmesine olanak sağlar. Son verilen larva ilaçlamasıyla da probleminiz sona erdirilir. Doğru yöntem, metot ve takiple her türlü haşere probleminiz sorunsuz bir şekilde giderilebilmektedir.
Böcek ilaçlama profesyonel, gerekli yetki ve kalite belgelerine sahip, biyosidal ürün uygulama ruhsatlı olan firma ve personellerce yapılmalıdır.
Haşere ve böcek sorununda ilk yapılması gereken nedir?
Gördüğünüz böceğin ne olduğunu, hizmet alacağınız temsilcinize doğru izah etmenizde fayda bulunmaktadır. Kullanılacak yöntem ve metot belirlenmesinde bu konu çok önemlidir.
Sayfa altında tüm böcek ve haşere türlerinin örnek resimleri bulunmaktadır.
Lütfen gördüğünüz haşere türünü resimlere bakarak teşhis ediniz. Kararsız kalmanız durumunda, randevu günü gelecek profesyonel ekiplerce belirlenen, haşere ilaçlama yöntemi uygulanacaktır.
Haşere ve böceklerden kurtulmak için ne yapılmalıdır?
Öncelikle temas edilecek haşere türünün tespit edilmesi ve bu haşereye uygun ilaçlama yapılması gerekir. İlaçlama sonrası periyodik takipleri de asla ihmal edilmemelidir.
Böcek ilaçlama nasıl yapılır?
Öncelikle ilaçlama yapılacak alan ve ortam belirlenir. İlaçlama esnasında bu ortamda insan veya hayvan olmayacak şekilde tahliyeler gerçekleştirilir. İlaçlama yapılacak haşere türüne en uygun metot belirlenir ve uygulanır. İlaçlama sonrası müşteriye yapılması gerekenler hakkında bilgilendirme sağlanır. Vizyonumuz böcek ilaçlama tavsiye edebileceğiniz firmalar içerisinde bulunmaktır.
Haşere ve böceklere karşı koruduğumuz alanlar nelerdir?
Konut, depo, iş yerleri, otel ve konaklama alanları, pastaneler, fırın, mağazalar, restoran, yiyecek ve içecek alanları, fabrikalar, alış veriş merkezleri AVM, tren otobüs gemi ve tüm toplu taşıma araçları, hastaneler ve sağlık merkezleri, okul yurt ve tüm eğitim kurumları, otoparklar, bahçe ve peyzaj alanları, sinema salonları, piknik alanları olarak örnekleyebiliriz.
Böcek ve haşere ilaçlama hizmeti verilen bölgeler nelerdir?
İstanbul ili; Arnavutköy, Adalar, Ataşehir, Avcılar, Başakşehir, Bağcılar, Bahçelievler, Bakırköy, Bayrampaşa, Beşiktaş, Beylikdüzü, Beyoğlu, Büyükçekmece, Beykoz, Çatalca, Çekmeköy, Esenler, Esenyurt, Eyüp, Fatih, Gaziosmanpaşa, Güngören, Küçükçekmece, Kadıköy, Kağıthane, Kartal, Maltepe, Pendik, Sancaktepe, Silivri, Sarıyer, Sultanbeyli, Sultangazi, Şile, Tuzla, Üsküdar, Ümraniye, Zeytinburnu bölgelerinde haşere böcek ilaçlama hizmetini vermekteyiz.
Böcek ilaçlama servisi İstanbul Avrupa ve Anadolu yakası profesyonel ekiplerimizce yapılmaktadır. Ayrıca Edirne ve Kocaeli il sınırlarında da, böcek ilaçlama hizmetini vermekteyiz.
İlaçlama yapılan haşereler rehberi;
1.Ağaç ve tahta kurdu ilaçlama
2.Akrep ilaçlama
3.Alman hamam böceği ilaçlama
4.Amerikan hamam böceği ilaçlama
5.Karafatma ilaçlama
6.Çıyan ilaçlama
7.Gümüş böceği “gümüşçün” ilaçlama
8.Karınca ilaçlama
9.Kene ilaçlama
10.Kırkayak ilaçlama
11.Kulağakaçan ilaçlama
12.Örümcek ilaçlama
13.Pire ilaçlama
14.Tahta kurusu ilaçlama
15.Salyangoz ilaçlama
16.Tespih böceği ilaçlama
17.Çatı faresi ilaçlama
18.Ev faresi “fındık faresi” ilaçlama
19.Lağım “sıçan” faresi ilaçlama
20.Karasinek ilaçlama
21.Sivri sinek ilaçlama
Haşere ilaçlama profesyonel, yetki ve kalite belgelerine sahip, biyosidal ürün uygulama ruhsatlı olan firmalara yaptırılmalıdır.
T.C. Sağlık Bakanlığı İl Sağlık Müdürlüğünce biyosidal ürün uygulama ruhsatı olmayan firmalardan kesinlikle hizmet alınmamalıdır.
Hizmet verecek firmanın mesul müdürü ve personelin haşere ilaçlama belgesi de bulunmalıdır. Ayrıca personellerin hijyen, mesleki yeterlilik, portör muayene belgeleri, iş güvenliği sertifikaları da eksiksiz olmalıdır.
Hizmet alınacak firmada, kalite yönetim sistemi belgelerinden İSO 9001 de sorgulanması önemli bir konudur.
Ağaç ve tahta kurdu ilaçlama;
Yaygın olarak rastlanan tahta kurtlarının yaşam süreleri ortalama 1 – 3 yıl aralığındadır.
Larva geçiş dönemlerini tamamlayan tahta kurtları ortalama 6 mm uzunluğuna erişir.
Tahta kurtları halk arasında ağaç kurtları olarak bilinir. Oval şekilli, kırmızıya kaçan kahve renklidirler. Daha koyu renklilerine de rastlanmaktadır. Larva dönemleri ise beyazımsı renktedir. Başları görünmez.
Bu kurtların en önemli özelliği larva dönemlerinde ahşap eşya ve malzemelere zarar verirken, yetişkin dönemlerinde zararsız olmalarıdır.
Evin ahşap eşyalarında, döşeme altlarında, boşluklarda yuvalanarak, mevcut ahşap malzemeye zarar verirler. Ahşap malzemeyi kemirerek küçük delikler oluştururlar. Bu deliklerin etrafında genellikle talaşlanma meydana gelir.
Tahta kurtlarıyla mücadele, bilindiğinin aksine oldukça zordur. Haşerenin doğru tespit edilmesi ve belirli süre, periyodik olarak ilaçlama gerektirebilir.
Akrep ilaçlama;
Akrepler Ekrem bacaklı bir türdür. Diğer eklem bacaklılar ile akrabalardır. Uzun gövdesi ve kuyruğu, kuyruğunun ucunda iğnesi bulunmaktadır. Akrepler yırtıcı ve saldırgan hayvanlardır. Kırkayak, örümcek, kertenkele ve birçok böcek çeşitleri ile beslenirler.
Akreplerin kuyruk uçlarında zehirli iğneleri bulunmaktadır. Akrepler bu iğnelerini saldırı ve savunma amaçlı kullanmaktadır. Akrep sokması sonrası, acil müdahale gereken durumlar meydana gelebilmektedir.
Öldürücü zehirle donanan akrepler, korkulan ve çekinilen bir hayvan türüdür. Evleri, bahçeleri istila edebilirler.
Genellikle tahta yığınlarının altları, kaya çukurları, toprak altları, delikli duvarlar, çatlak ve yarık beton alanlarında yaşar ve yuvalanırlar.
Düzenli ilaçlama yapılmadığında sayılarının kısa zamanda çoğaldığı bilinmektedir. Akrep sorununuza çözüm için TekdezVip. uzman personellerinden destek alabilirsiniz.
Hamam böcekleri ilaçlama ve Karafatma ilaçlama;
Hamam böcekleri iç ve dış mekanlarda, ağaç kovuklarında, evin alanında, teraslarda, ahşap oyuklarında, tuvaletlerde rahatlıkla yuvalanıp, üreyebilmektedirler. Buhar ve kazan daireleri gibi nemli, rutubetli ortamları da sevdikleri bilinmektedir.
Evin her bölgesini kısa sürede istila edebilir, taşıdıkları bakteri mikroplar ile sağlığımızı ciddi boyutlarda risk altında bırakabilirler.
Alman hamam böceği, Amerikan hamam böceği, Şark oryantal hamam böceği türleri mevcuttur.
Oryantal hamam böceğinin halk arasında diğer bir adı da Karafatmadır. Karafatmalar diğer akrabaları olan Amerikan ve Alman hamam böceklerine göre daha siyah koyu renktedir. Hamam böcekleri ise kahverengi tonlarında ve toparlaktır.
Hamam böceği türleri bakteri ve mikrop taşıyıcıdır. Tüm pis, nemli, kirli ortamlarda bulunur ve bakteri toplarlar. Gezintileriyle, dışkılamalarıyla, çıkardıkları pis kokuyla, sıvı salgılarıyla taşıdıkları bakteri ve mikropları kısa sürede bulaştırırlar.
Hamam böceği ilaçlamasında doğru metotlar uygulanmaz ise hiçbir sonuç alınamaz. Örneğin Karafatmalarda ilk ilaçlama sonrası 40. günde 2. İlaçlama yapılması, diğer hamam böceklerinde ise ilk ilaçlama sonrası 27. Günde 2. İlaçlama yapılması gerekmektedir. Bu metot ile ana böcek ve sonrasında gelecek larvalara karşı etkin bir mücadele verilmiş olunur.
Her hamama böceği ilaçlama sonrası ölmeden önce larvalarını bırak yani ilk ilaçlama sonrası hamam böceği sayısında artış, ikinci ilaçlama sonrası ise kesin sonuçla yok edilirler.
Uygulamada sprey ve jel metotları kullanılır.
Sprey metodu hamam böceklerinin yiyecek ve yuvalama alanlarına uygulanır. Mutlaka hamam böceklerinin ilaca teması hedef alınmalıdır.
Jel metodu aslında hamam böceklerinin yemlenmesi anlamına gelmektedir. Bu yemi yiyen hamam böcekleri hemen ölmez. Ölümleri genellikle yuvalarında olur. Ölen hamam böceğini yiyen diğer böceklerde ilacın etkisiyle ölürler. Jel metodu hamam böceklerinin içinde salgın yaratarak, komple yok olmalarına olanak sağlar.
Bit ilaçlama;
Yetişkin bir gruplarının uzunlukları 3 – 4 mm aralığındadır. Kanatsız olmalarının yanında çok iyi sıçramaktadırlar. Renkleri griye yakındır.
Bitlerin bir çok çeşidi bulunmaktadır. Örneğin kuş bitleri barınak sahibini ısırabilmektedirler.
Saç bitleri isminden de anlaşılacağı gibi saç diplerine ve ense köklerine yaygın yerleşirler. Bit yumurtaları sirke olarak adlandırılır. Sirkeler tek saç telini mesken tutup, salgıladıkları sıvılar ile yapışırlar.
Vücut bitleri de saçlardan çok elbiseleri istila ederler. Belirtileri kaşıntı ve deride meydana gelen kızarıklıklardır. Vücut bitleri bir çok mikrobun taşıyıcısı olabilir. Her bit türü ortamda yada kişide olan kirliliğin bir göstergesidir. Sürekli aynı elbise kullanımı yada kişisel temizlik yapılmaması bitlenme sebebidir.
Bitler kolayca bir insandan diğerine de bulaşabilmektedirler.
Bit den kurtulmanın ilk yolu saç bitlerinde tarak ve doktor tavsiyesi ile alınmış şampuanlardır. Vücut bitlerinde ise tüm kıyafetlerin yüksek derece sıcaklıkta yıkanması gerekir. Son olarak bit üreyen ve görülen mekanın komple dezenfekte edilmesi şarttır.
Çıyan ilaçlama;
Çıyanlar kırkayaklara benzese de kesinlikle karıştırılmamalıdır. Çıyanların ortalama 15 ile 180 çift ayakları bulunmaktadır. Çıyanların farklı bir çok renkte olanlarına rastlanılmaktadır. Genellikle kahverengi yada açık kırmızı olurlar.
Çıyanların baş bölgelerinde bir çift antenleri ve zehir keselerinin bulunduğu ayrı bir organları bulunmaktadır. Etoburlardır.
Genellikle geceleri avlanırlar ve örümcek, solucan ve benzeri hayvanları tüketirler.
Çıyanlar genellikle tenha ve nemli yerlerde konumlanırlar. Gündüzleri pek ortaya çıkmayan çıyanlar geceleri dolaşırlar. Diğer haşere guruplarının tercih ettiği dolap araları, küvet altları, banyo gibi yerlerde yuvalanırlar.
Çıyanlar pek fazla görünmediği için, rastlanıldığı an müdahale edilmesi gerekir. Çıyan kolonileri asla belirti göstermez ve iz bırakmazlar.
Çıyanların ömürleri ortalama 1 ile 6 sene aralığındadır.
Çıyanlar diğer küçük eklem bacaklılar ile beslendikleri için, ilk mücadele yöntemi besin kaynaklarının ortadan kaldırılmasıdır. Diğer bir mücadele yöntemi ise yere yapışkan tuzakların kurulmasıdır.
Çıyan istilasında hane sakinlerinin mutlaka evdeki nemli ve rutubetli ortamı stabile etmesi gerekir. Tüm bu işlemlerden sonra düzenli ilaçlama ile sorununuz ortadan kalkar.
Çıyan ilaçlamada Tekdezvip. Olarak profesyonel hizmet vermekteyiz.
Karınca ilaçlama;
Karıncayla mücadele çok zordur. Birçok metotlar ile mücadeleye devam edilmesi gerekir.
Karıncalar tatlı gıdaları ve suya ulaşmak için her yeri istila edebilir. Beslenme ihtiyaçlarını giderecek maddeye ulaşan işçi karıncaların ardından, koloninin de gelmesi çok uzun sürmez. Bir karınca kolonisinin ömrü ortalama 7 ile 15 yıl aralığındadır.
Karıncalar bahçede, mutfakta, halı diplerinde, ağaçlarda, çatıda hemen hemen her yerde yuvalanabilir ve koloni oluşturabilir.
Ev çöp atıkları kesinlikle hane içerisinde uzun zaman tutulmamalıdır. Mekanın temizliği aksatılmamalıdır. Karınca kolonisinin kurutulması için mutlaka profesyonel destek almalısınız. Tekdezvip olarak karıncayla mücadelede profesyonel çözümler sunmaktayız.
Kene ilaçlama;
Keneler küçük olurlar. Ortalama çekirdek tanesi kadardırlar.
Keneler genellikle kanla beslenirler. Kuşlar, sürüngenler, memeliler hatta insanlara bile beslenme amacıyla yapıştıkları rastlanılmaktadır.
Keneler genellikle orman, bahçe yani yeşillik alanlarda yuvalanır.
Kene ısırıkları insanlar için oldukça tehlikeli olabilir. Kene ısırığı insanlarda çok tehlikeli olan Kırım Kongo kanamalı ateş rahatsızlığına sebep olur. Bu rahatsızlık oldukça tehlikeli ve ölümcül sonuçlar doğurabilir.
Kene ısırığı sonrası Kırım Kongo kanamalı ateş rahatsızlığı hemen ortaya çıkmaz. Ortalama 1 – 3 gün aralığında bir kuluçka dönemi vardır.
Bu hastalığın belirtileri tüm vücutta halsizlik, şiddetli baş ağrısı, yüksek ateş, mide ağrısı, bulantı ve ishaldir.
Böyle bir etken durumu düşünmeden kene ısırığında kesinlikle kendi başımıza hareket etmemeliyiz. Hemen en yakın hastaneye giderek, doktor kontrolünde tıbbi destek alınması gerekir.
Kene ile mücadele, tüm Türkiye genelinde konusunda uzman, gerekli yetki ve kalite sertifikalarına sahip ekiplerimizce hizmet vermekteyiz.
Kırkayak ilaçlama;
Kırkayaklar ülkemiz genelinde genellikle kahverengi tonundadır. Ortalama uzunlukları 2-4.5 cm’ dir.
Kırkayaklar genellikle açık alanlarda, kırlarda, bahçelerde, nemli ortamlarda yuvalanırlar ve yaşamını sürdürürler. Kırkayaklar için örneğin kuru yaprak birikintisinin altı yada köpek kulübelerinin altı gibi toprağın nemli kaldığı alanlar, uygun yaşam ortamlarıdır.
Kırkayaklar iyi tırmanıcı gurubundadır. Konutun dış duvarlarından tırmanarak evlere nüfus edebilirler. Evlerde genellikle bodrum katlarında, kullanılmayan örneğin mobilya ve benzeri eşya altlarında yaşarlar.
Kırkayaklar çoğunlukla kuru yapraklar yada eski tahta parçaları ile beslenirler.
Kırkayaklar aynı çıyanlarda olduğu gibi gözle görünmesinden başka bir iz bırakmazlar. Görünmüyorlar ise varlığından haberdar olamayız.
Kırkayakla mücadelede, Tekdezvip uzman ekiplerinden destek alabilirsiniz.
Kulağakaçan ilaçlama;
Kulağakaçanlar; Anlamında belirtildiği gibi kesinlikle kulağa kaçmaları yada kulakta yuvalanma yapmazlar. Bu isimlerini şehir efsanelerinden almışlardır.
Yurdumuzda bir çok kulağa kaçan türleri bulunmaktadır. Kulağa kaçanların ürküten organı, kuyruklarındaki makasa benzer bir çift iğnelerdir.
Bu organlarını diğer eklem bacaklılardan korunmak için kullanırlar. Kulağa kaçanlar bitki ve böcek ile beslenirler. Gündüzleri bazı eklembacaklılar gibi pek görünmezler. Genellikle geceleri dolaşır ve avlanırlar. Kulağa kaçanlar gündüzleri nemli ortamlarda saklanıp, ortamını sıklıkla terk etmezler.
Kulağa kaçanların evlere girmesinin tek sebebi yiyecek aramalarıdır.Kulağakaçanlar evlerde genellikle banyo, lavabo, mutfak gibi suyun olduğu yerlerde görünürler.
Kulağakaçanlar ile mücadele ilk yapılması gereken şey saklanma ortamlarının tespit edilmesi, ortadan kaldırılması ve bu ortamların ilaçlanmasıdır. İlaçlama hizmeti belirli aralıklarla tekrarlanmadığında pek de faydası görünmez.
Kulağakaçan ilaçlamada yuva tespiti ve lokal ilaçlamanın yanında, tüm ortamında dezenfekte edilmesi ve ilaçlama yapılması önemli bir konudur.
Kulağakaçan ilaçlamada Tekdezvip profesyonel ekiplerimizden destek talep edebilirsiniz.
Örümcek ilaçlama;
Örümcekler genelde karanlık, serin, kuytu yerlerde ağ kurarak yuvalanırlar. Ağına takılan diğer eklem bacaklılar ile beslenirler. Örümcekle mücadelede ilk yapılması gereken mevcut ortamın düzenli havalandırılması ve temizliğidir.
Sonraki süreçlerde düzenli ilaçlama ile örümcekle mücadele uygulanır.
Pire ilaçlama;
Pireler küçük ve kanatsızdır. Ağızları çok keskin ve iğneleri bulunmaktadır. Pireler genellikle kan emen parazitlerdir. Pire yumurtaları genellikle mobil insan üzerinde değil, halıda, döşemelerde, yatak örtülerinde, kilimlerde kuluçka dönemini geçirir ve en geç 2 gün içerisinde doğar.
Pirelerin insanlar üzerindeki en belirgin özellikler kaşıntı ve ısırık izleridir yani kızarıklıklardır.
Pireler hayvanlara ve insanlara kolaylıkla bulaşabilir ve bekalarını sürdürebilirler. Pire ile mücadele yapılması gereken ilk husus, pire saptanan bir alandaki tüm halı, yatak örtüsü kilim ve benzeri eşyaların yıkanıp dezenfekte edilmesidir.
Sonrasında düzenli ilaçlama ile pire sorunu kolaylıkla bertaraf edilebilir. Tekdezvip pire ile mücadelede, Türkiye geneli uzman ekipleriyle hizmetinizdedir.
Tesbih böceği ilaçlama;
Tesbih böcekleri düz, ufak canlılardır. Boyları yaklaşık 1 – 1.5 cm ’dir. Tesbih böceklerinin en önemli özellikleri vücutlarında su tutmamalarıdır. Bu nedenle yoğunlukla nemli ortamlarda yaşarlar.
Tesbih böcekleri genellikle nemin az olduğu geceleri çıkarlar. Kuruyan yaprakları yada doğadaki yeşillikleri yiyerek beslenirler. Tesbih böcekleri evlere girdiğinde fazla yaşayamaz. Bunun sebebi evdeki nem oranının düşük olmasıdır.
Tesbih böcekleri ile yağmur boruları diplerinde, saksılarda, yakacak için ayrılmış kütük ve benzeri maddelerin yakınlarında hayatlarını devam ettirirler.
Tesbih böcekleri ile mücadelenin ilk konusu yaşaması muhtemel alanların düzenli temizliği ve ilaçlanmasıdır. Tesbih böcekleri ilaçlamasında profesyonel ekiplerimizden bilgi alabilir ve destek talep edebilirsiniz.
Fare ilaçlama;
KEMİRGEN ZARARLI FARELER İLE MÜCADELE;
Dünyanın her yerinde bulunana tehlikeli hastalıkları taşıyan canlılardır. Farelerle mücadele titizlikle sürekli olması gereken bir konudur. Halk sağlığı alanında önemli bir yere sahip olan, toplum sağlığına çeşitli yollarla zararlı, haşere diye nitelendireceğimiz hayvanlar olan kemirgen türleri, evlerde, depolarda, daha çok karanlık nemli, sıcak, loş ortamlarda yaşayan,döküntü ve kırıntı, tahıl ürünleri, özellikle yağlı gıdalar, kağıt, karton, yün ve pamuklu kumaşlar gibi çeşitli ürünleri kemiren fare türleri genelde yıl boyunca aktif olurlar.
Farelerin ayak yapıları güçlüdür, hızlı koşarlar. İçgüdüleri çok gelişmiştir. Çok güçlü koku alma duyuları vardır. Bir besin kaynağının kokusunu çok uzaktan bile alırlar. Kulakları büyük olup duyma yetileri çok gelişmiştir. Metrelerce uzaktan en küçük sesleri dahi duyabilirler.
Diş ve ağız yapıları güçlü kaslara sahip olup, dişeri mermeri dahi kemirecek kadar güçlüdür ve devamlı uzar.
Fareler direk doğum yaparlar. Yılda 5 ila 10 arasında döl verirler. Diğer haşere türlerinden farklı olarak memeli türü canlılardır. Doğurganlıkları besin kaynağı çokluğuna ve sıcaklığa bağlıdır. Ortam sıcaklığı belli bir dereceye gelmeden doğurmazlar. Koloniler halinde yaşayan sosyal hayvanlardır. Genç aile üyelerini her zaman tehlikelerden koruyan içgüdüsel davranışları vardır.
Yeni doğum yapan fareler 2 ay içersinde erginliğe erişirler ve yavrulamaya başlayabilir. Fareler yaşadıkları ortama ve genetik bazı özelliklerine göre farklı isimler alırlar. Büyüklükleri de çok değişkendir. Bu özelliklerine göre sınıflandırılırlar.
Fareler insanlara taşıdıkları tehlikeli olan hastalıkları, gıda ürünlerine ortak olarak bulaştırmaları ve bazı türlerinin saldırgan olması nedeniyle zarar verirler. Beslenme yapıları hem bitkisel hem de etçildir. Ölmüş canlı atıklarıyla da beslenirler.
Farelerin doğada yüzlerce türü ve çeşidi vardır. Halk sağlığı açısından, bulaşıcı hastalıkları taşımaları bakımından, bizleri ilgilendiren türleri; lağım faresi, tarla faresi, fındık faresidir.
Bu tehlikeli kemirgenler yani Fareler insana birçok tehlikeli hastalık bulaştırır. Fareler hastalığı ya direk organlarını kemirerek bulaştırır ya da yiyecekler üzerine bıraktıkları salyalarındaki çeşitli bakteri ve virüsler aracılığıyla bulaştırırlar.
Bu hastalıklar;
Veba hastalığı, tifüs hastalığı, sarıhumma hastalığı, kuduz hastalığı, salmonella virüsü ve şap hastalığı, verem mikrobu, çeşitli bağışıklık sistemi hastalıkları, bağırsak enfeksiyonlarına sebep olan hastalıklarıdır.
Ev faresi olan fındık fareleri genellikle bodrum, çatı arası, geceleri mutfak, kiler veya evin kullanılmayan kısımlarını kullanırlar. Lağım faresi ise evlerde, besin tahıl depolarında beslenip, sonra yavru bırakmak için geldiği pis su akarlarına, yer altı oyuklarına inerler. Lağım fareleri daha çok ortamdaki kabloları kemirmek, büyük ısırık izleri bırakarak ve en önemlisi katı ve büyük uzunca olan dışkıları ile varlığını belli ederler.
Tarla faresi ve diğer fare türleri ise toprak altında yaptıkları yuva içinde yavrularını doğurur. Ve ergin oluncaya kadar onlara bakar besler. Tarla fareleri ortamdaki ot ve çeşitli tahıl ve artıklarla beslenirler.
Fareler ile mücadelede kullanılan yöntemler, diğer haşere türlerinden farklıdır ve çok çeşitli ürünler kullanılmaktadır. Fareler çok hızlı koşan ve ses algıları çok gelişmiş olduğu için, bireysel yaptığınız her mücadele hareketi başarısızlıkla sonuçlanacaktır.
Fareler için geliştirilen mücadele teknikleri içinde en çok etkili olan yöntem ve ürünler, geçiş güzargahları doğrultusunda çeşitli aralıklarla içlerine palet yada pasta blok zehirli yemleri yerleştirilerek yapılan yemleme istasyonlarıdır. Bu antikoagulant rodentisidler dediğimiz ürünler yavaş yavaş etki göstererek, yuvasına döndüğünde yani 3 gün içersinde iç kanama şeklinde öldürmektedir.
Siz değerli müşterilerimizin İlaçlama hizmeti veren firmalarda dikkat etmeniz gereken hususlar, Kullanılan ilaçların sağlık bakanlığından ruhsatlı izinli biyosidal ürünler olması, uygulamayı yapan personelin uygulayıcı eğitim sertifikası, yetkisi olması, personelin gerekli sağlık tetkiklerinin, portör muayenelerinin yapılmış olması, kullanılan palet yemlere asla elle direk temas edilmemesi, eldiven takılarak uygulamanın yapılması ve başarılı etkin bir mücadele için, yetkili bir firmayla periyodik olarak, düzenli bir ilaçlamanın yapılması gerekmektedir.
Her çeşit fare türleriyle mücadelede, firmamızdan profesyonel çözümler talep edebilirsiniz.
TEKDEZVİP. konusunda uzman, uzun dönemli bu sektörde görev almış, tüm yetki ve kalite belgelerine sahip personelleriyle siz değerli müşterilerimize, Türkiye genelinde ağaç ve tahta kurdu, akrep, hamam böceği, karafatma, çıyan, gümüş böceği, karınca, kene, kırkayak, kulağakaçan, örümcek, pire, tahta kurusu, salyangoz, tesbih böceği, fare, kara sinek, sivri sinek ilaçlamalarında günümüz teknolojilerine uygun profesyonel çözümler sunmaktadır.
DİKKAT! Böcek ilaçlama taleplerinizden önce, gördüğünüz böcek türünün resimlerini sayfa içeriğinden teyit edilip, uzman ekiplerimize bilgi aktarılması haşereyle mücadelede ilk yapılması gerekendir.
Doğru tespit, sizleri rahatsız eden haşere gurubuna uygun yöntem ve metotlar ile ilaçlama yapılmasında, çok önemlidir.
Tekdezvip. ayrıcalıklı hizmetlerinden yararlanmak için lütfen iletişime geçiniz.
Böcek ilaçlama ve haşere ilaçlama taleplerinizden önce temsilcinize hedef alınan haşere gurubunu doğru tarif etmeniz gerekmektedir. Hedef belirlenen haşere ve böcek türlerine göre en uygun yöntemlerin belirlenmesi için bu önemli bir husustur.